Трамп пояснив, за якої умови США точно залишаться в НАТО у випадку його обрання

Читать на русском
Трамп заявив, що точно не виводитиме свою країну з НАТО, якщо країни Європи гратимуть чесно і сплачуватимуть внески на колективну оборону.
Фото: Reuters

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що точно не виводитиме свою країну з НАТО, якщо країни Європи «гратимуть чесно» і сплачуватимуть внески на колективну оборону.

Заяву Трампа цитує Politico.

Столтенберг пояснив, чому Трамп не наважиться вивести США з НАТОСполучені Штати не виходитимуть з НАТО незалежно від результатів президентських виборів-2024. Таку думку висловив генсек Альянсу.

В інтерв'ю для британського телеканалу GB News Трамп підтвердив свою прихильність до трансатлантичного альянсу, але попередив європейські країни не «користуватися» американською підтримкою.

За його словами, Європа має сплатити «свою справедливу частку» видатків на оборону.

«НАТО має ставитися до США справедливо, тому що, якби не Сполучені Штати, НАТО буквально навіть не існувало б», - заявив Трамп.

На пряме запитання, чи прийдуть США під час його можливого президентства на допомогу країнам НАТО, які зазнають нападу, Трамп відповів: «Так. Але ви знаєте, що Сполучені Штати повинні платити свою справедливу частку, а не частку за всіх інших».

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що готовий заохочувати росію до агресії проти тих союзників по НАТО, які не виконуватимуть своїх фінансових зобов'язань перед Альянсом.

Раніше видання The Telegraph з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що європейські держави НАТО мають бути готовими до виходу Сполучених Штатів із блоку. Такий сценарій можливий за перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: