Шмигаль повідомив, як просувається процес вступу України до ЄС

Читать на русском
Україна очікує, що переговори щодо вступу до Європейського союзу розпочнуться у першій половині цього року.
t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переговори щодо вступу до ЄС можуть розпочатися у першій половині цього 2024 року.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Euractiv.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За словами Шмигаля, Рада ЄС може ухвалити переговорні рамки на найближчому засіданні.

«Ми чекаємо і бажаємо схвалення Європейської ради на найближчому засіданні (цього тижня - ред.) і вважаємо, що зможемо розпочати переговори про вступ до ЄС у першій половині цього року», – сказав він.

Також він висловив сподівання, що Рада ЄС схвалить переговорні межі без додаткових поправок, які пропонує Єврокомісія.

«Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав 2030-й можливим цільовим роком для подальшого розширення ЄС, але ми зробимо все можливе для України, щоб це сталося раніше, відразу після нашої перемоги», – зазначив Шмигаль.

Прем'єр упевнений, що Україна виконає домашнє завдання дуже швидко: «Я думаю, що це займе у нас не більше двох років».

Як відомо, Європейська комісія 12 березня надала Раді ЄС пропозиції щодо проектів переговорних рамок для вступу України та Молдови до ЄС.

Нагадаємо, 12 березня Єврокомісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до ЄС. Раніше ми писали, коли закінчиться перший етап скринінгу законодавства України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: