Домбровскіс анонсував новий крок на шляху вступу України до ЄС

Читать на русском
Єврокомісія представить проект переговорної рамки вступу України до ЄС вже наступного тижня.
t.me/Denys_Smyhal

Єврокомісія вже наступного тижня надасть проект переговорної рамки процесу вступу України до ЄС.

Про це заявив виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем у Києві у п'ятницю, 8 березня, передає Інтерфакс-Україна.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Ми запустили початок підготовки до переговорного процесу щодо вступу України до ЄС. Наступного тижня ми вже подамо на розгляд країн-членів ЄС проект переговорної рамки», – сказав Домбровскіс.

Він нагадав про додаткові пункти «домашнього завдання» для України.

«Ми б хотіли, щоб усі країни затвердили цей документ після того, як з боку України буде виконано додаткові чотири пункти «домашнього завдання», а країни відзначать просування в реформах, які робить Україна на шляху членства», – додав він.

Нагадаємо, у січні цього року Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства. А вже наприкінці місяця у Брюсселі відбулася перша зустріч із скринінгу українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: