«Це стало б початком Третьої світової»: Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО

Читать на русском
Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО. На його думку, членство України нібито може призвести до початку Третьої світової.
Фото: sme.sk

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що блокуватиме процес вступу України до НАТО.

Про це він сказав в ефірі радіо InfoVojna.

У НАТО відповіли, чи вплине позиція Угорщини, Словаччини та Нідерландів на допомогу УкраїніНАТО продовжуватиме надавати допомогу Україні, незважаючи на те, що три країни Альянсу – Угорщина, Словаччина та Нідерланди – змінюють свою політичну позицію з цього питання.

На думку чиновника, членство України в Альянсі нібито може спричинити початок Третьої світової війни.

«Я вважаю, що цього ніколи не станеться. Поки я матиму можливість впливати на словацьку політичну сцену, я використовуватиму право накласти вето на таке рішення. Я прямо кажу, що ми не будемо згодні з членством України в НАТО, тому що це стало б початком Третьої світової», – сказав Фіцо.

Водночас словацький прем'єр запевнив, що вступ України до Євросоюзу «не стане проблемою» для Братислави.

«Я ще перед парламентськими виборами говорив, що якщо ЄС хоче прийняти Україну, для нас це не стане проблемою. Але Київ має виконати всі умови», – заявив він.

Нагадаємо, Фіцо та його уряд після приходу до влади припинили передавати військову допомогу Україні. При цьому він пообіцяв, що не перешкоджатиме передачі зброї для ЗСУ від приватних компаній.

Раніше прем'єр Словаччини назвав війну росії проти України «замороженим конфліктом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: