У Мінреінтеграції розповіли, скільки ВПО подали заяви на продовження держдопомоги

Читать на русском
Загалом у першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО спрямували 1,4 мільярда гривень.
Слово і діло

Станом на суботу, 16 березня, до органів соціального захисту надійшло понад 90 тисяч заяв на продовження отримання державної допомоги від внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляється на сайті Мінреінтеграції.

Виплати ВПО: як зміняться правила нарахування допомоги з 1 березняНові правила призначення виплат внутрішньо переміщеним особам із 1 березня 2024 року – на інфографіці.

Як зазначається, на даному етапі близько 66% із цих заяв вже опрацювали, а 34% перебувають у роботі.

Загалом у першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО спрямували 1,4 мільярда гривень. Таким чином, внутрішньо переміщені особи, яким виплати були продовжені автоматично з першого числа поточного місяця, отримають кошти найближчим часом.

«Цього місяця виплати допомоги для ВПО відбудуться ще 21 та 28 березня. Тобто, внутрішні переселенці, котрі подали заяви, у разі їхнього схвалення отримають виплати до кінця поточного місяця», — йдеться у повідомленні.

Як нагадує відомство, щоб подати заяву на продовження отримання державної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, потрібно звернутися до органів соціального захисту населення громади або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) району.

Нагадаємо, з 1 березня 2024 року допомогу для ВПО призначають за новими правилами. Автоматично її продовжать лише деяким категоріям – пенсіонерам, особам з інвалідністю, дітям-сиротам. Решті потрібно буде заново подати заяву.

Раніше ми повідомляли, що для ВПО можуть продовжити термін подання заяв без втрати допомоги у березні.

Також у Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: