У Мінсоцполітики запевнили, що резерв дозволить вчасно здійснювати соціальні виплати

Читать на русском
Згідно зі словами міністра соціальної політики, Україна має резерв, що дозволить вчасно здійснювати соцвиплати.
Слово і діло

Україна має резерв коштів, який дозволить вчасно здійснювати соціальні виплати населенню незалежно від рішення щодо фінансової допомоги з боку міжнародних партнерів.

Про це міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомляє в ефірі телемарафону.

Як із січня зміняться соціальні виплати для українцівРозмір соціальних виплат зросте у 2024 році через збільшення прожиткового мінімуму. Як зросте розмір аліментів, виплат на дитину, соціальної допомоги особам з інвалідністю.

«Коли ми говоримо про виплату пенсій, то орієнтуємося на наші внутрішні національні резерви і сплату єдиного соціального внеску, який зараз у принципі покриває видатки на пенсії за віком», - зазначила керівник відомства.

Згідно зі словами міністра, кошти державного резерву «залежать тільки від наших українських громадян, платників єдиного соціального внеску, і, зокрема, від наших військових, які із своїх зарплат перераховують внесок і таким чином наповнюють Пенсійний фонд».

Водночас Жолнович зауважила, що інші соціальні видатки напряму залежать від міжнародної допомоги.

Як зазначається, наприкінці листопада 2023 року було ухвалено угоду із Світовим банком за підтримки уряду Японії на 1,2 мільярда доларів.

Саме з цих коштів було виплачено допомогу громадянам в грудні, січні, передбачається, що з них покриють допомоги в лютому та березні.

«Тому у нас є запас коштів, які дозволять вчасно виконувати всі свої зобов’язання незалежно від тих чи інших обставин і схвалення фінансової допомоги іншими країнами», - додала Жолнович.

Нагадаємо, Уряд може скасувати заплановану з 1 березня індексацію пенсій, якщо до того часу Україна не отримає фінансової допомоги від союзників.

Раніше «Слово і діло» писало, як із січня зміняться соціальні виплати для українців.

Також з інфографіки можна докладніше дізнатися про головні зміни для українців цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: