Для ВПО можуть продовжити термін подання заяв без втрати допомоги у березні

Читать на русском
Для переселенців можуть продовжити термін подання заяв без втрати виплат, оскільки не всі встигли звернутися до органів соцзахисту.
Фото Слово і діло

Внутрішнім переселенцям можуть продовжити термін подання заяви після 1 березня без втрати виплат протягом двох місяців. З такою ініціативою Мінреінтеграція звернулася до Кабміну.

Про це заявила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук в ефірі телемарафону 7 березня.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

«Ми звернулися, і просимо уряд підтримати можливість подання заяви наших ВПО до кінця квітня без втрати виплат за березень та квітень», – сказала вона.

Верещук нагадала, що для деяких категорій з 1 березня необхідно було звернутися із заявою та пакетом документів.

«Люди звернулися, але через обставини, яких було багато, місяця не вистачило, і людям призначають у ЦНАПі чи управлінні соцзахисту на квітень чи навіть далі», – пояснила міністр.

За її словами, багатьом людям потрібен ще час, щоб спокійно, без ажіотажу, без черг подати заяви.

Нагадаємо, з 1 березня 2024 року допомогу для ВПО призначають за новими правилами. Автоматично її продовжать лише деяким категоріям – пенсіонерам, особам з інвалідністю, дітям-сиротам. Решті потрібно буде заново подати заяву.

У жовтні 2023 року виплати ВПО втратили понад 140 тисяч переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: