Кабмін розширив допомогу ВПО та деяким українцям: що відомо

Читать на русском
Однак, як зазначає уряд, через два місяці після призначення допомоги ці люди мають працевлаштуватись або стати на облік у Державному центрі зайнятості.
фото: sud.ua

Кабінет Міністрів розширив допомогу внутрішнім переселенцям та українським шукачам притулку, які повертатимуться з-за кордону в Україну і ще не працевлаштувалися та не мають джерел доходу.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

Відповідна постанова була ухвалена для того, щоб родини, які опинились у ризику бідності, могли активніше використовувати допомогу малозабезпеченим.

Як зазначається, допомогу терміном у шість місяців отримають:

  • родини, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в сімʼях є працездатні непрацюючі члени, які не сплачували єдиного соціального внеску (ЄСВ);
  • родини внутрішніх переселенців, які через переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Згідно з повідомленням відомства, виплату допомоги поєднуватимуть з інструментами стимулювання до працевлаштування. Через два місяці після призначення допомоги ці люди мають працевлаштуватись або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Нагадаємо, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук анонсувала, що готуються зміни до постанови про виплату допомоги ВПО. При цьому у жовтні 2023 року виплати ВПО втратили понад 140 тисяч переселенців.

Напередодні стало відомо, що Кабмін ухвалив рішення автоматично продовжити виплати всім українським переселенцям до 1 березня 2024 року. Але після березня допомогу ВПО отримуватимуть не всі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: