ВАКС знову зменшив заставу обвинуваченому експосадовцю філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання захисника обвинуваченого експосадовця УЗ про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зменшив з 1 801 660 грн до 1 090 080 грн розмір застави, визначеної колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку як альтернативу триманню під вартою.

Таке рішення 19 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онисимюка до 14 березня. Одночасно йому визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 801 660 грн. Захисник обвинуваченого подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Онисимюка – ред.) про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Зменшити розмір застави, визначеної (Онисимюку – ред.) як альтернативний запобіжний захід ухвалою Вищого антикорупційного суду від 15.01.2024 у цій справі, до 360 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 090 080 грн», – ідеться в рішенні.

У разі внесення коштів на Онисимюка покладуть наступні обов'язки: прибувати до ВАКС за кожним викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» та АТ «Укрзалізниця», а також з іншими обвинуваченими; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія ЦЗВ і УЗ, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про хабар колишньому посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: