Росія десяту добу не виводить кораблі у Чорне море: у ВМС пояснили, що стало причиною

Читать на русском
Росіяни вирішили сховати кораблі Чорноморського флоту в пунктах базування – судна не виводять на бойове чергування вже десяту добу.
Фото: facebook.com/Дмитро Плетенчук

Росіяни вирішили сховати кораблі Чорноморського флоту в пунктах базування – судна не виводять на бойове чергування вже десяту добу.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі Укрінформу.

Скільки окупантів перебували на затоплених кораблях Чорноморського флоту рфНа затоплених російських кораблях була понад тисяча військових. На інфографіці – що відомо про екіпажі знищених суден.

«Що стосується присутності російських кораблів в акваторії Чорного моря, можемо зазначити, що протягом вже 10-ї доби ми її не спостерігаємо. Фактично, ворог зараз тримає паузу», – розповів представник ВМС.

За його словами, відсутність ворожих кораблів у чорноморській акваторії пов'язана із ураженням катера «Сергій Котов».

При цьому Плетенчук додав, що подібна пасивність росіян не означає, що рівень ракетної загрози знизився.

«Це означає, що ворог наразі не здатний виконувати завдання в морі через ту ситуацію, яка для нього склалася в акваторії. Іноді ворог намагається проводити заходи з охорони пунктів базування, нещодавно виходили для того, щоб відремонтувати бонові загородження, але це вся активність з боку Чорноморського флоту», – повідомив він.

Нагадаємо, корабель «Сергій Котов» було знищено в ніч проти 5 березня у Керченській протоці. Внаслідок знищення судна поранення різного ступеня тяжкості отримали щонайменше 27 членів екіпажу.

Раніше у ВМС відповіли, які ворожі кораблі є пріоритетними цілями для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: