Греція планує передати Україні пакет допомоги з авіаракетами та мільйонами набоїв – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Греції має намір передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть боєприпаси різних калібрів та гаубиці.
Фото: mil.in.ua

Уряд Греції має намір передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть боєприпаси різних калібрів та гаубиці.

Про це повідомляє EKathimerini.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

За даними видання, ЗСУ отримають:

  • 2000 авіаракет Zuni;
  • 180 ракет неназваного типу, які успішно використовувалися Україною у протитанковій війні проти росії;
  • 90000 90-мм снарядів;
  • 4 мільйони набоїв;
  • 70 155-мм гаубиць М114А1 американського виробництва.

Зазначається, що озброєння буде закуплено у Чехії та передано Україні протягом 2024 року.

Наразі чеські та грецькі чиновники ведуть переговори про ціни на ці системи. Незабаром очікується підписання двосторонньої угоди.

«Міністр оборони Нікос Дендіас наступного тижня візьме участь у зустрічі членів НАТО та інших країн, які надають озброєння Україні. Очікується, що він повторить позицію Греції щодо того, що потік зброї та боєприпасів необхідно зберегти, щоб допомогти Україні пережити важку весну», – зазначають журналісти.

Нагадаємо, нещодавно Україна та Греція розпочали роботу над угодою про гарантії безпеки.

Також повідомлялося, що Греція приєдналася до коаліції країн, які готові допомогти Україні з розмінуванням території від російських мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: