Україна може отримати від Греції десятки танків Leopard 1 – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Греції може передати Україні велику партію танків Leopard 1. За даними журналістів, із відповідною пропозицією виступила Німеччина.
Фото: flight.com.gr

Уряд Греції може передати Україні велику партію танків Leopard 1.

Про це повідомляє грецький портал Flight.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

За даними журналістів, з відповідною пропозицією виступила Німеччина – Берлін хоче, щоб Греція поставила ЗСУ приблизно 100 танків Leopard.

Натомість грецькі збройні сили отримають модернізовані танки з італійських запасів за принципом «один до одного». Усі машини пройдуть капітальний ремонт, а також отримають нову систему керування вогнем та тепловізійні приціли.

Зазначається, що Німеччина готова повністю заплатити за капітальний ремонт танків. Крім того, уряд Греції зможе сам обрати, які підприємства займатимуться модернізацією.

Єдина вимога німецької влади – Україна має отримати від Греції справні танки. На даний момент Афіни мають у своєму розпорядженні приблизно 500 одиниць Leopard 1, проте далеко не всі вони здатні виконувати бойові завдання.

Нагадаємо, нещодавно Греція приєдналася до програми навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Крім того, країна підписала декларацію щодо підтримки членства України в НАТО.

Раніше повідомлялося, що Греція візьме участь у закупівлі 155 мм боєприпасів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: