В уряді Греції відреагували на чутки про передачу Україні ракет С-300

Читать на русском
Влада Греції не має наміру передавати Збройним силам України ракети до зенітно-ракетних комплексів С-300, повідомив прессекретар уряду країни.
Фото: Wikimedia Commons

Влада Греції не має наміру передавати Збройним силам України ракети до зенітно-ракетних комплексів С-300.

Про це заявив речник уряду Греції Павлос Маринакіс, його цитує Parapolitika.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

За словами чиновника, інформація, яку раніше опублікували місцеві ЗМІ, є хибною. Він зазначив, що уряд не збирається ризикувати обороною своєї країни та передавати Україні ракети.

«Має бути межа фейковим новинам, особливо коли вони пов'язані з інтересами країни та її міжнародним іміджем. Такого немає, і я категорично заперечую це. Греція навіть не мала наміру ризикувати оборонним озброєнням країни», – сказав Маринакіс.

Нагадаємо, наприкінці січня грецьке видання Kathimerini повідомило, що американська влада звернулася до прем'єра Греції із пропозицією передати або продати Україні зброю в обмін на допомогу від Вашингтона. У списку, серед іншого, були комплекси і ракети С-300.

Раніше ми розповідали, як змінилися оборонні витрати країн НАТО із початку війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: