МЗС закликає міжнародну спільноту накласти санкції на причетних до виборів путіна в окупації

Читать на русском
МЗС України прокоментувало плани росії провести вибори президента в окупації та закликало міжнародну спільноту накласти санкції на причетних.
Укрінформ

МЗС України закликає міжнародну спільноту засудити намір росії провести президентські вибори на захоплених українських територіях та накласти санкції на причетних.

Про це йдеться у заяві відомства.

Відомо, що напередодні, 8 грудня, Центральна виборча комісія рф оголосила про проведення 15-17 березня 2024 року чергових виборів президента росії. При цьому загарбники повідомили про намір організувати голосування і на тимчасово окупованих територіях України.

Путін править понад 9 тисяч днів: як довго утримували владу керівники росії та СРСРПутін править рф більше 9 тисяч днів. На інфографіці – як довго утримували владу керівники росії та СРСР.

У МЗС наголосили, що проведення російських виборів на українських територіях грубо порушує Конституцію та законодавство України, норми та принципи міжнародного права, зокрема Статут ООН.

«Закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити намір росії провести президентські вибори на захоплених українських територіях, а на причетних до їх організації та проведення – накласти санкції. Закликаємо також іноземні держави не надсилати своїх громадян як спостерігачів на ці псевдовибори. Для тих, хто братиме участь, передбачена кримінальна відповідальність згідно із українським законодавством», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, диктатор володимир путін оголосив, що балотуватиметься на пост президента росії у 2024 році.

На початку серпня Дмитро Пєсков в інтерв'ю заявив, що путіна переоберуть із результатом понад 90% голосів. Пізніше він сказав, що журналіст «неправильно інтерпретував його слова»: нібито малося на увазі, що рівень консолідації суспільства навколо президента безпрецедентний і якщо він висуватиметься, то буде переобраний із «величезною перевагою».

Та нещодавно у кремлі висловили впевненість, що путіну ніхто не зможе скласти конкуренцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: