У ГУР повідомили, що російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області

Читать на русском
Силовики у рф блокують евакуацію цивільних у Бєлгородській області на тлі наступу бійців російських добровольчих формувань.
Фото: РБК-Україна

Силовики країни-агресора блокують евакуацію цивільних у Бєлгородській області на тлі наступу бійців російських добровольчих формувань.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

«Все йде за планом»: що відбувається у росії за кілька днів до виборів президентаЗа кілька днів до перевиборів путіна у росії збивають десятки безпілотників, горять нафтозаводи, а на прикордонних територіях йдуть бої – що відбувається.

«Так, ми можемо підтвердити інформацію щодо блокування. Сьогодні протягом дня публічною стала низка перехоплень: і розмов між силовиками, і розмов місцевих жителів, які констатують, що транспортні вузли оточені силовиками, стоять блокпости, існують загрози», – сказав він.

У ГУР додали, що російська влада намагається використати своїх громадян в якості «живого щита», щоб захистити путінський режим.

Юсов також зазначив, що Курська та Бєлгородська області залишаються регіонами, у яких ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, 12 березня російські добровольці заявили, що розпочали спільну операцію у Бєлгородській та Курській областях. Учора стало відомо, що представники легіону «Свобода росії», РДК та «Сибірського батальйону» заявили, що готуються завдати ударів по військових позиціях армії рф в Бєлгороді та Курську як відповідь на обстріл України.

А сьогодні бійці російських добровольчих формувань, які прорвали кордон з рф, оголосили про створення гуманітарного коридору для цивільних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: