Легіон «Свобода росії», РДК та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Бєлгородської областей

Читать на русском
Легіон Свобода росії, РДК та Сибірський батальйон зайшли в Курську та Бєлгородську області рф. На кордоні було записано звернення.
Легіон «Свобода росії»

Легіон «Свобода росії», РДК і Сибірський батальйон увійшли до Курської та Бєлгородської області рф в рамках спільної операції.

Про це йдеться у заяві легіону.

Легіон «Свобода росії»: що відомо про формування, яке проводить рейди до Бєлгородської областіЩо являє собою легіон Свобода росії, яка чисельність, структура і цілі формування – на інфографіці.

«Ми йдемо, щоб звільнити вас від злиднів, бідності та страху. Звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу. Дати вашим дітям нормальне, цивілізоване майбутнє – без санкцій та без репресій, без виборів без вибору та без «Розмов про важливе». І найголовніше без війни. Путін узурпував владу на 20 років і що сталося: санкції, економічний застій, кровопролитна війна, убиті політичні конкуренти та повна ізоляція зі світової арени. А ще красиві палаци. А тепер він планує йти на ще один термін і правити до своєї смерті. Ми не дозволимо. Ми такі ж росіяни, як і ви: ми також маємо право на волевиявлення. І наша воля – не визнавати кривавого диктатора президентом росії. Легіон йде на вибори, чекайте на нас», – йдеться у заяві.

«Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим в рф мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми розпочали виконання обіцянки. Йдуть запеклі бої на території рф», - додали в Сибірському батальйоні.

Сьогодні вранці російські воєнкори заявляли про спробу прориву «українських ДРГ» у Бєлгородську та Курську області: за їхніми словами, на територію росії «кілька озброєних груп намагалися прорватися на пікапах за підтримки мінометного та артилерійського вогню», точаться бої. Крім того, було помічено танки.

Жителі Курської області повідомляли про стрілецький бій у районі Тьоткіно.

Нагадаємо, 22 травня минулого року Легіон «Свобода росії» та «РДК» проводили операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. Україна, як заявили в ОПУ, не має безпосереднього відношення до цієї ситуації.

Місцева влада заявила, що до Бєлгородської області зайшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ» і оголосила режим контртерористичної операції.

Наступного дня, 23 травня, у російському Міноборони заявили про «розгром» групи російських добровольців у регіоні.

4 червня у легіоні та РДК заявили, що їхні бійці увійшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: