Ще одну групу дітей вдалося евакуювати з небезпечних територій на Харківщині

Читать на русском
На Харківщині вивезено близько 70 дітей зі 161, яких планували евакуювати з двох громад - Великобурлуцької та Вільхуватської.
Ілюстративне фотоfacebook.com/goperspektuvuAL

У вівторок, 12 березня, з двох громад Куп’янського району, де було оголошено примусову евакуацію, вивезли близько 70 дітей з батьками та опікунами.

Про це керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив виданню «Укрінформ».

Стало відомо, скільки дітей евакуювали із чотирьох небезпечних областей за рікІрина Верещук розповіла, скільки дітей вивезли із Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей у безпечні регіони.

«Близько 70 дітей ми вже вивезли зі 161, яких планували евакуювати з двох громад - Великобурлуцької та Вільхуватської. І евакуація триває з Кіндрашівської та Курилівської громад. Там близько тисячі дітей, але евакуація ще не примусова, а обов’язкова. Ми працюємо в цьому напрямку», - заявив Синєгубов.

Як відомо, на Харківщині проведуть примусову евакуацію сімей з дітьми з деяких населених пунктів на Куп'янському напрямку.

Згідно з рішенням Ради оборони області, обов'язкову евакуацію примусовим способом дітей з їхніми батьками або особами, що їх замінюють буде проведено з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Ольховатської територіальних громад.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей із майже 70 міст та сіл. Пізніше зону евакуації розширили на Кондрашівську та Курилівську громади Куп'янського району.

У січні повідомлялося, що на Донеччині проведуть примусову евакуацію дітей з деяких населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: