Стало відомо, скільки дітей евакуювали із чотирьох небезпечних областей за рік

Читать на русском
Ірина Верещук розповіла, скільки дітей вивезли із Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей у безпечні регіони.
t.me/minre_ua

В рамках обов'язкової евакуації населення з Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей вдалося перемістити в безпечні місця майже 3 тисячі дітей у 2023 році.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Стало відомо, скільки евакуаційних рейсів здійснила цього року УкрзалізницяВпродовж 2023-го року Укрзалізниця здійснила 1100 евакуаційних рейсів з Херсонщини, Донеччини, Запоріжжя та Сумщини.

Загалом за 2023 рік у безпечні місця вдалося евакуювати 2940 дітей.

«Це стало можливим завдяки погодженню Координаційним штабом 9 рішень обласних військових адміністрацій щодо проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Також зазначається, що за період з листопада 2022 року до грудня 2023 року 62 тис. евакуйованих осіб отримали одноразову грошову допомогу на загальну суму майже 145 млн грн.

Нагадаємо, на Донеччині розширили зону примусової евакуації з населених пунктів. Також і в Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію із двох громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: