ВАКС засудив до тюрми ексдиректора державного лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс черговий обвинувальний вирок, яким засудили до тюрми колишнього очільника державного лісового господарства.
Віктор Сиса

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктора Сису у спробі підкупу детектива Національного антикорупційного бюро і засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«17 лютого колегія суддів ВАКС визнала винуватим колишнього керівника державного підприємства «Гутянське лісове господарство» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців з конфіскацією частини майна», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте за даними «Слово і діло», йдеться саме про Віктора Сису.

У ВАКС додали, що вирок ще не набув чинності і може бути оскаржений до апеляційної палати протягом 30 днів.

Нагадаємо, Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу НАБУ теж розслідує. Нещодавно у ній повідомили про підозру низці осіб, зокрема самому екс-директору Гутянського лісгоспу.

Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: