Суд заочно заарештував ексдиректора лісгоспу, його заставу стягнули в бюджет

Читать на русском
Апеляційна інстанція також оголосила в розшук колишнього керівника державного лісгоспу і обрала йому заочний запобіжний захід.
скріншот з відео Youtube

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила в розшук і заочно взяла під варту колишнього директора державного Гутянського лісового господарства Віктора Сису, а також стягнула внесені за нього 5 млн грн застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та оголосила у міжнародний розшук колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство», що розташоване на території Харківської області. Крім того АП ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та звернула в дохід держави грошову заставу у розмірі 4,994 млн грн, внесену 04.11.2019 заставодавцем за вказану особу. Разом з тим, суд обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування суд вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує орган.

В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Сису винуватим у спробі підкупу детектива НАБУ і засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Водночас суд не став брати обвинуваченого під варту і залишив запобіжним заходом майже 5 млн грн застави. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, ексдиректора Гутянського лісгоспу судять за заволодіння 50 млн грн державного підприємства. Нещодавно ВАКС доручив НАБУ знайти місце розташування Сиса та ще одного обвинуваченого колишнього керівника ТОВ «НАДІ-Я» Олександра Рудніка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: