Україна розпочинає офіційні переговори зі США та ЄС щодо відновлення авіасполучення – Кубраков

Читать на русском
Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень, повідомив Кубраков.
Фото: РБК-Україна

Україна розпочинає офіційні переговори з американськими та європейськими регуляторами з безпеки щодо відновлення авіаційного сполучення. Їм уже передано бачення України щодо роботи ринку в умовах воєнного стану.

Про це віцепрем'єр із відновлення – міністр із розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

Війна в Україні: які цивільні аеропорти були зруйновані чи пошкоджені під час бойових дійПовністю зруйновано чи пошкоджено під час війни цивільні аеропорти під Києвом, у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Одесі та інших містах.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», – повідомив він.

Міністр нагадав, що найуспішнішим прикладом роботи аеропортів під час війни є Ізраїль. Українська сторона проводить консультації із адміністрацією цивільної авіації цієї країни.

«Не хочу ніякі терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини», – сказав Кубраков.

За словами міністра, є європейські компанії, які дуже цікавляться поверненням на український ринок. Серед них, зокрема, Ryanair. Також ведуться переговори із трьома українськими авіакомпаніями.

Щодо створення національного авіаційного оператора, поки, сказав Кубраков, під час війни це точно не є головним пріоритетом, але потім до цього питання потрібно буде повернутися.

Нагадаємо, в ОПУ заявляли, що першим в Україні можуть відкрити аеропорт «Бориспіль».

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповідав, що потрібно зробити для відновлення авіасполучення в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: