Стало відомо, який аеропорт в Україні відкриють першим

Читать на русском
Аеропорт Бориспіль став першим об'єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас буде першим, який відкриють щойно дозволить безпекова ситуація.
Фото: itc.ua

В Україні планують першим відкрити аеропорт «Бориспіль», однак тільки після того, як у країні будуть відповідні умови для цього.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга.

За його словами, аеропорт «Бориспіль» став першим об’єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об’єктом, який відкриють, коли дозволить безпекова ситуація.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі нагадав, що о 03:00 годині 24 лютого 2022 року з «Бориспіля» вилетів останній пасажирський літак і висловив переконання, що невдовзі «Бориспіль» знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна.

«Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми», – сказав він.

Зазначимо, у жовтні цього року генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Олексій Дубревський заявляв, що об'єкт буде готовий почати приймати літаки через місяць після завершення війни.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, які цивільні аеропорти були зруйновані чи пошкоджені під час бойових дій в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: