Україна працює над відкриттям авіаційного простору – Кубраков

Читать на русском
Україна працює над відкриттям авіаційного простору. Наразі проводять консультації з американськими та європейськими регуляторами з безпеки.
Укравтодор

Україна працює над відкриттям авіаційного простору. Наразі проводять консультації з американськими та європейськими регуляторами з безпеки.

Про це розповів на форумі «Україна. 2024 рік» міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Війна в Україні: які цивільні аеропорти були зруйновані чи пошкоджені під час бойових дійПовністю зруйновано чи пошкоджено під час війни цивільні аеропорти під Києвом, у Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Одесі та інших містах.

За його словами, відкриттям авіаційного простору в Україні є складним процесом, але перші формальні кроки роблять уже зараз.

«Ведемо консультації з американськими та європейськими регуляторами з безпеки над відкриттям авіаційного простору. Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз», – заявив Кубраков.

Україна оцінює ризики щодо відкриття повітряного простору, але термінів відповідного рішення невідомі. Кубраков наголосив на надвисокій складності питання гарантування безпеки у цьому випадку.

«Нам важливо щоб Американські та Європейські регулятори підтвердили наш алгоритм дій», – додав міністр.

До слова, Дмитро Кулеба вважає, що Україна здатна повернути контроль над повітряним простором цього року, зокрема за рахунок винищувачів F-16.

Раніше у Повітряних силах оцінили ризики відновлення роботи аеропорту «Львів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: