У Повітряних силах оцінили ризики відновлення роботи аеропорту «Львів»

Читать на русском
За словами Ігната, якщо міжнародний аеропорт у Львові все ж таки відновить свою роботу, то російські окупанти бачитимуть у ньому потенційну ціль.
Фото: Укрінформ

Якщо міжнародний аеропорт у Львові все ж таки відновить свою роботу, то російські окупанти бачитимуть у ньому потенційну ціль.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Украерорух» повідомив, коли Україна відкриє повітряний простірУкраїна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі. Спільно з Євроконтролем було розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування.

За його словами, перед ухваленням рішення уряду необхідно буде оцінити всі можливі ризики.

«Дії уряду я не можу коментувати. Аеропорти – це інфраструктура, де можуть здійснюватися польоти цивільних суден, як вантажних, і пасажирських. Така заява вже не вперше з'являється в інфопросторі. Але треба розуміти, яка є безпека чи небезпека», – пояснив речник Повітряних сил.

Ігнат нагадав, що Західна Україна також періодично страждає від російських ракет та «шахедів».

«Ось скажіть, як давно Львовом прилітали «шахеди»? Або крилаті ракети, по Тернополі, або по Хмельницькому. Я думаю, що відповідь у цьому. Якщо противник розуміє, що в Україні є функціонуючий аеропорт, то вони бачитимуть у ньому потенційну мету, яка може постачати західне озброєння», – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил також зазначив, що зараз в Україні функціонують виключно військові аеродроми, які є постійною метою для ворога.

«Ми бачили аеродром «Кропивницький» минулого тижня. А ще перед тим аеродром «Старокостянтинів». Ворог битиме туди. Зрозуміло, що хочеться мати повітряне сполучення. Зокрема, із нашими партнерами. Але треба його чимсь захищати. Системи, які ми отримуємо від партнерів, не достатньо сьогодні в державі», – підсумував Ігнат.

Нагадаємо, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький заявив, що львівський аеропорт можуть відкрити в якості гуманітарного коридору, який забезпечуватиметься Європейським союзом.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба припустив, що Україна могла б відновити роботу як мінімум одного аеропорту, але лише в тому разі, якщо західні союзники передадуть винищувачі F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: