Макрон знову переніс терміни візиту до України – ЗМІ

Читать на русском
Візит Еммануеля Макрона до України має відбутися найближчими тижнями. Його вже переносили тричі.
shutterstock.com

Президент Франції Еммануель Макрон уже втретє відклав свій візит до України. Цього разу терміни зрушили з початку березня на найближчі тижні.

Про це повідомляє Reuters у понеділок, 11 березня.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

В агентстві нагадали, що спочатку Макрон заявляв, що планує у лютому підписати двосторонню угоду про безпеку з президентом України Володимиром Зеленським. Ця подорож була відкладена. У результаті Зеленський сам приїхав до Парижа для укладання угоди.

Другу дату було заплановано на початок березня. Потім її перенесли на кінець минулого тижня, але терміни знову змінилися.

«Голови двох держав погодилися підтримувати тісний контакт, зокрема щодо візиту президента в Україну, який має відбутися в найближчі тижні», – заявив президент Франції після телефонної розмови двох лідерів.

Зазначимо, що цей візит було перенесено за кілька днів після обстрілу Одеси під час візиту Володимира Зеленського та прем'єра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

За даними журналістів, Макрон також мав відвідати Одесу.

Нагадаємо, Макрон запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України. Також він пояснив, за яких умов війська Франції можуть бути запроваджені в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: