У МЗС Вірменії підтвердили, що країна обговорює вступ до ЄС

Читать на русском
Влада Вірменії обговорює можливість приєднання країни до Європейського союзу, зважаючи на виклики, які постали перед країною в останні роки.
old.iravunk.com

Влада Вірменії обговорює можливість приєднання країни до Європейського союзу, зважаючи на виклики, які постали перед країною в останні роки.

Про це повідомляє глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT World.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«З огляду на всі виклики, яким ми змушені протистояти протягом останніх трьох-чотирьох років, у Вірменії активно обговорюються нові можливості. Не розкрию секрету, якщо скажу, що також є ідея членства в ЄС», – заявив міністр.

Мірзоян наголосив, що народ Вірменії має європейські прагнення. При цьому Євросоюз та США підтримують демократичні реформи у країні.

За словами чиновника, для Вірменії важливо розширювати коло партнерів та союзників та врегулювати відносини з сусідами.

Раніше у ЗМІ писали, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян нещодавно провів закриту зустріч із депутатами парламенту, а також міністрами, секретарем Ради безпеки та керівництвом правлячої партії. На порядку денному стояли питання, пов'язані із початком процесу вступу країни до ЄС.

Також повідомлялося, що Вірменія офіційно стала членом Міжнародного кримінального суду і тепер може затримати президента росії володимира путіна по ордеру Гаазького суду у разі його візиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: