Стало відомо, чому вчора не працював портал ukr.net

Читать на русском
Український портал ukr.net у четвер, 7 березня, тимчасово заблокували у зв'язку з рішенням, прийнятим судом американського штату Каліфорнія.
Колаж: 24tv.ua

Український портал ukr.net у четвер, 7 березня, тимчасово заблокували у зв'язку з рішенням, прийнятим судом американського штату Каліфорнія.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як повідомив реєстратор, на порталі були розміщені три матеріали, публікацію яких заборонено ухвалою Вищого суду округу Лос-Анджелес від 23 січня 2024 року за позовом бізнесмена Станіслава Кондрашова та компанії Telf AG.

Після блокування портал доповів про інцидент представникам корпорації з управління доменними іменами та IP-адресами ICANN.

«РНБО, Міністерство цифрової трансформації України, адміністратор домену .UA, компанія Хостмайстер, Інтернет Асоціація України, інтернет-провайдери, СБУ, рідні українські ЗМІ активно привертали увагу людей, урядових, галузевих та громадських організацій в Україні та США», – зазначили в rus .net, додавши, що в результаті активної роботи блокування сервісу було знято.

У процесі також брали участь представники посольства України у США. Вони, серед іншого, направили запит щодо аналізу причин блокування домену ukr.net, щоб уникнути повторення подібного в майбутньому.

Нагадаємо, у ніч на 7 березня реєстратор доменних імен Network Solutions без жодних попереджень заблокував домен ukr.net. З 01:35 до 17 години за київським часом стрічка новин UKR.NET та електронна пошта @UKR.NET були недоступні.

Також повідомлялося, що 5 березня по всьому світу стався масштабний збій у роботі Facebook, Instagram, Messenger та частково YouTube. Роботу додатків вдалося відновити за годину з лишком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: