Збій у «Дії» під час нацвідбору на Євробачення: ЗМІ дізналися деталі

Читать на русском
У першу хвилину після оголошення старту голосування за переможця нацвідбору на Євробачення Дія отримала майже 19 млн запитів. Це й спричинило збій.
24 канал

Причиною збою в роботі додатку «Дія» під час національного відбору на Євробачення-2024 стало рекордне навантаження: за першу хвилину голосування надійшло майже 19 мільйонів запитів.

Про це Forbes розповів керівник команди мобільної розробки у «Дія» Євген Горбачов.

Стало відомо, хто представлятиме Україну на Євробаченні-2024У фіналі Національного відбору перемогу здобув дует Jerry Heil та Alyona Alyona з піснею Teresa & Maria.

За його словами, протягом першої хвилини після оголошення старту голосування глядачів у національному відборі додаток отримав 18 мільйонів 846 тисяч 784 запити від українців.

Для усунення збою Міністерство цифрової трансформації залучило фахівців Monobank та однієї з найбільших ІТ-компаній.

За словами одного із залучених фахівців, збій стався на етапі взаємодії застосунку та його баз даних. Причина – непристосованість до великої кількості запитів алгоритму, за яким «Дія» звертається до баз даних для ідентифікації користувача, що намагається проголосувати

Як сказав Горбачов, пік одномоментної активності спричинив навантаження на інформаційні системи, які передають дані з реєстрів: «Коли людина натискала «Спробувати ще раз», то генерувала додаткові запити, що створювало до черги, які вже і так перевантажували нас».

Міністр Михайло Федоров в ефірі телемарафону повідомив, що роботу над помилками було проведено відразу ж у ніч збою: було збільшено ресурси програми та data-центру, щоб можна було обробляти велику кількість запитів. «Наступного року будемо відразу готові до кількох мільйонів голосувань», – запевнив він.

Нагадаємо, увечері 3 лютого під час голосування за переможця національного відбору на Євробачення-2024 у додатку стався збій. Через це оголошення результатів перенесли на день.

Федоров раніше підтвердив, що збій стався через рекордну кількість користувачів, які намагалися віддати голос.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: