У росії стався масштабний збій у роботі інтернету, не працюють сотні сайтів

Читать на русском
На території росії спостерігається масштабний збій у роботі сервісів та інтернет-провайдерів. Проблеми фіксують на багатьох веб-сайтах.
Фото: Shutterstock

На території росії спостерігається масштабний збій у роботі сервісів та інтернет-провайдерів. Проблеми фіксують на багатьох популярних сайтах, що використовують домен .ru.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ, зокрема ТАСС та РБК.

За їхніми даними, збій розпочався ввечері 30 січня приблизно о 18:30 за Києвом. На проблеми скаржаться користувачі в Москві, Петербурзі, ряді областей і Далекому Сході.

Зазначається, що на території рф зник доступ до сотень сайтів, у тому числі до пошукових сервісів «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», онлайн-кінотеатрів, маркетплейсів та додатків банків. Крім того, збій спостерігається і при роботі з російськими програмами з-за кордону.

За попередніми даними, проблеми можуть бути пов'язані зі збоєм у роботі DNSSEC – набору протоколів, який використовується для запобігання кібератакам.

Пропагандисти стверджують, що IT-спеціалісти вже працюють над вирішенням проблеми і станом на 20:00 робота сайтів та додатків у доменній зоні .ru почала відновлюватися.

Нагадаємо, нещодавно в ГУР повідомили про знищення ІТ-інфраструктури компанії, яка працювала на оборонно-промисловий комплекс Росії.

Також повідомлялося, що IT-Армія атакувала російську систему 1С-Рарус, в росії не працювали каси в магазинах і на АЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: