У США стався масштабний збій у роботі мобільного зв'язку – деталі

Читать на русском
У США стався масовий збій у роботі телекомунікаційних мереж. Проблеми з передачею сигналу були зафіксовані одразу у трьох компаній.
Фото: Pixabay

Вранці у четвер, 22 лютого, у США відбувся масовий збій у роботі телекомунікаційних мереж. Проблеми з передачею сигналу були зафіксовані відразу у трьох компаній.

Про це повідомляє CNN.

За попередньою інформацією, найбільше постраждав оператор AT&T – тисячі користувачів компанії не можуть здійснювати дзвінки, писати повідомлення та користуватися мобільним інтернетом. Також про проблеми повідомляють користувачі Verizon та T-Mobile.

Сумарно про збої у роботі повідомили понад 74 тисячі американців. При цьому їхня кількість може збільшуватися. Також відомо, що збій порушив роботу екстрених служб у місті Сан-Франциско та низці штатів.

Компанія AT&T вже визнала, що у неї стався масовий збій, але не назвала причину. Наразі співробітники оператора працюють над відновленням мережі.

Verizon та T-Mobile повідомили, що мережа «працює нормально». Проте, за даними ЗМІ, їх користувачі також заявляють про збої.

За словами джерела в галузі, «немає жодних ознак» того, що відключення у четвер стало результатом кібератаки чи іншої шкідливої діяльності. Наразі оператори працюють над з'ясуванням причин збою.

Нагадаємо, що у грудні відбулася потужна хакерська атака на український мобільний оператор «Київстар», внаслідок чого не працював зв'язок, домашній та мобільний інтернет. Компанія отримала приблизно 3,6 млрд гривень збитків.

Раніше у Держспецпсв'язку розповіли, скільки кібератак пережили українські портали у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: