Ми запропонуємо путіну майданчик, де він зможе визнати свою поразку – Зеленський

Читать на русском
Україна зможе виграти війну з росією, якщо допомога зброєю не припиниться. І тоді президент рф путін змушений буде визнати, що війну він програв.
скріншот з відео

Україна навіть не розглядає варіант свого програшу у війні. Якщо допомога партнерів не ослабне і буде достатньо зброї, російському диктатору володимиру путіну доведеться визнати поразку та свою помилку. Україну дасть йому таку можливість юридично та політично.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час великої пресконференції у Києві після форуму «Україна. Рік 2024» у неділю, 25 лютого.

«Що таке перемога України?»: як змінювалося бачення ЗеленськогоЯк президент Володимир Зеленський бачить перемогу України у повномасштабній війні з росією – на інфографіці.

Зокрема представник іноземного ЗМІ поставив Зеленському питання: чи можна вже зараз визнати, що Україна програє війну, оскільки зброї вистачає лише для оборони та стримування ситуації на полі бою? І, у зв'язку з цим, чи не час сідати за переговори з російським президентом володимиром путіним.

«А хіба можна говорити із глухою людиною? Із людиною, яка вбиває своїх опонентів?», – уточнив Зеленський.

Він пояснив, що це питання слід розглядати в юридичному та політичному вимірі.

«Ми запропонуємо майданчик, на якому він (путін – ред.) зможе погодитись з тим, що він програв цю війну. І що це була помилка, велика помилка. Яка для нас трагедія. І для демократичного світу це трагедія. І тому потрібна справедливість у цьому питанні», – заявив Зеленський.

Також він відповів щодо того, чи програє Україна у цій війні. За словами Зеленського, він упевнений, що – ні.

«Найскладніше було два роки тому, 24 лютого. І в нас зараз немає альтернативи – не перемогти. Немає можливості програти. Якщо Україна програє – нас не буде. Нам точно не підходить такий фінал боротьби за свої життя», – пояснив президент.

Зеленський додав, що відповідь на запитання – чи Україна програє війну і чи буде ще багато жертв - залежить від допомоги країн-партнерів.

«Якщо ми будемо сильними зброєю – ми не програємо цю війну. Ми переможемо», – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський дає велику конференцію, присвячену другим роковинам війни з рф.

«Слово і діло» пропонує згадати ключові військові та дипломатичні події 2014 року та проаналізувати, як розмірено та планомірно росіяни здійснювали свій задум.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: