Соціологи з'ясували, як українці ставляться до свята 8 березня

Читать на русском
Міжнародний жіночий день 8 березня залишається в Україні святковим днем, але вихідного не буде і відзначатимуть це свято далеко не всі українці.
pexels

Міжнародний жіночий день 8 березня продовжує втрачати популярність серед українців. Наразі його відзначають лише 21% опитаних мешканців України.

Про це йдеться у результатах опитування, проведеного 17-23 лютого Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Календар свят та пам'ятних днів, присвячених українським захисникамКалендар військових свят в Україні та пам'ятних днів, присвячених українським захисникам – на інфографіці.

При цьому серед жінок у 2024 році свято 8 березня дещо популярніше (23%), ніж серед чоловіків (18%).

Але ще у 2017 році це свято було одним із найулюбленіших, його відзначали приблизно половина населення (49%). У 2018 році його популярність знизилася до 45%, у 2020 – до 40%, у 2021 році його назвали улюбленим вже 34% опитаних, у 2023 – 25%.

У результатах дослідження зазначається, що в цілому українці відносяться до державних свят з любов'ю та повагою.

Рік тому лише 2% опитаних не назвали жодного улюбленого свята, у 2024 році таких взагалі не залишилося. Більшість населення України (близько 70%) святкує Різдво Христове та Великдень як найбільш популярні свята, далі йдуть День Незалежності України (64%) та День захисників та захисниць України (58%).

Як відомо, Міжнародний жіночий день 8 березня залишається в Україні святковим днем. Однак через воєнний стан вихідного не буде. Він випадає на п'ятницю і це буде звичайний робочий день.

Нагадаємо, минулого року у «Дії» проходило голосування за вихідний 8 березня. Також ми писали про найпопулярніші подарунки на 8 березня серед українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: