Зеленський прокоментував призначення Залужного послом у Британії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський пояснив своє рішення призначити ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного послом у Великій Британії.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський пояснив своє рішення призначити ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного послом у Великій Британії.

Заяву, присвячену цій темі, глава держави зробив у рамках вечірнього звернення до нації.

За словами Зеленського, генерал сам говорив про бажання стати дипломатом.

«Залужний говорив мені саме про такий напрям для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України надіслало відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має лише зміцнюватися», – сказав президент.

Зеленський також повідомив, що сьогодні провів зустріч із міністром оборони Британії Грантом Шаппсом. Сторони обговорили подальшу взаємодію у сфері ППО, далекобійної зброї, постачання підрозділів та спільного виробництва.

Нагадаємо, про те, що Зеленський затвердив кандидатуру Залужного, стало відомо сьогодні. МЗС уже надіслало британській стороні відповідний запит на агреман.

8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Президент також провів низку інших перестановок у військовому керівництві, докладніше про які можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: