Росія має ресурси воювати в Україні з нинішньою інтенсивністю ще мінімум два роки – розвідка Литви

Читать на русском
Росія, за оцінкою литовських спецслужб, має достатньо ресурсів, щоб із нинішньою інтенсивністю воювати в Україні ще щонайменше два роки.
Financial Times

Високі ціни на нафту, обхід санкцій та державні інвестиції дають росії достатньо ресурсів для ведення бойових дій в Україні з нинішньою інтенсивністю ще протягом як мінімум двох років.

Про це пише Reuters із посиланням на доповідь спецслужб Литви.

На Заході вважають, що війна в Україні триватиме ще від двох до п'яти років – CNNВійна України та росії може тривати ще мінімум два роки, а можливо, і до п'яти років, вважають на Заході. Цього року сторони, як очікується, зосередяться на відновленні сил, а в 2025-му перейдуть до активних дій.

Спільна доповідь являє собою роботу двох відомств: контррозвідувального управління державної безпеки та Служби військової розвідки та безпеки при Міністерстві національної оборони.

За їхньою оцінкою, росія змогла реформувати свою «пошарпану» бойовими діями армію в 2023 році і перебуває на шляху до розширення свого військового потенціалу вздовж кордону з НАТО, у тому числі поряд із Фінляндією.

«Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою бойову ефективність», – йдеться у доповіді.

Нагадаємо, за оцінкою Міжнародного інституту стратегічних досліджень, росія може витримати ще близько трьох років тяжких втрат у бронетехніці. У свою чергу експерти британського Королівського інституту об'єднаних збройних сил прогнозують, що російські війська можуть ще протягом двох років зазнавати великих втрат в Україні і при цьому обійтися без загальної мобілізації.

На Заході тим часом вважають, що бойові дії в Україні можуть тривати до п'яти років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: