Росія може витримати ще три роки тяжких втрат бронетехніки на фронті – IISS

Читать на русском
За час повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила понад 3 тисячі танків. Але запаси старої техніки на складах можуть допомогти витримати ще близько трьох років тяжких втрат.
Reuters

Росія під час вторгнення в Україну втратила понад 3 тисячі танків, що еквівалентно всьому її довоєнному арсеналу. Але на складах у неї ще достатньо менш якісної бронетехніки, щоб можна було поповнювати втрати та воювати ще роками.

Такого висновку дійшли експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), передає Reuters.

Динаміка ліквідації російських військових в УкраїніВтрати російської армії в Україні по місяцях та тижнях – на інфографіці. Найбільше окупантів було знищено цього листопаду – 28,5 тисяч.

Дослідники відзначають також великі втрати України в ході війни, але зберегти запаси та підвищити їх якість дозволяють поставки західної військової техніки.

«Однак москва змогла обміняти якість на кількість, виводячи зі складів тисячі старих танків зі швидкістю, яка іноді могла досягати 90 танків на місяць», – йдеться у доповіді Military Balance.

Розмір запасів означає, що росія «потенційно може витримати ще близько трьох років важких втрат і поповнювати втрати танків із запасів, навіть якщо вони відповідатимуть нижчим технічним стандартам, незалежно від її здатності виробляти нове обладнання».

За даними звіту, росія має 1750 основних бойових танків, починаючи від Т-55 десятирічної давності і закінчуючи сучасними Т-80 і Т-90. На складах ще 4000 штук.

«Ситуація підкреслює зростаюче відчуття глухого кута в бойових діях, що може зберегтися до 2024 року», – зазначають експерти.

Нагадаємо, за оцінкою американської розвідки на кінець 2023 року, росія втратила в Україні 87% від загальної чисельності діючих сухопутних військ, які вона мала до початку повномасштабного вторгнення.

На інфографіці «Слово і діло» – як інші диктатори, допомагають путіну у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: