Зеленський вважає, що війна на виснаження з росією розпочалася ще в 2014 році

Читать на русском
Володимир Зеленський вважає, що війна на виснаження розпочалася ще в 2014 році. Він також висловив сумнів, що людські втрати є питанням виснаження росії.
tagesschau.de

Президент Володимир Зеленський вважає, що війна на виснаження з росією розпочалася ще в 2014 році після окупації Криму та частини Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

700 днів повномасштабної війни: топ обіцянок ЗеленськогоСлово і діло зібрало обіцянки президента Володимира Зеленського за останній місяць. Президент зокрема багато говорив про нарощування можливостей ОПК.

«Я вважаю, що війна на виснаження розпочалася ще в 2014 році, коли було окуповано частину нашої країни – Крим та Донбас. Хіба це було не на виснаження української економіки? На виснаження. Після окупації Донбасу хіба не почали падати інвестиції в Україну та виводитися гроші з нашої економіки, нашого фінансового сектору? Почали. Якщо вони виводилися, у нас зменшувалися доходи, і ми мали не знижувати пенсії та соціальні виплати. Це говорить про те, що економіка виснажувалась», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що якщо говорити про людські втрати, то в перший рік повномасштабної війни росія ставилась до своїх людей як до м'яса. І Зеленський не впевнений, чи це взагалі є питанням виснаження рф.

«Їх не хвилює, чи помре мільйон, два чи три мільйони людей. Нині ми маємо Авдіївку: люди просто лежать один на одному на полі бою. Це купи трупів. Їх навіть не прибирають», – додав президент.

Нагадаємо, на Заході вважають, що війна в Україні триватиме ще щонайменше два роки, а може й п'ять років.

Раніше Зеленський заявив, що пауза на полі бою вигідна виключно росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: