Ігнат пояснив, чому не завжди збивають усі ворожі дрони на підльоті до Одеси

Читать на русском
У Повітряних силах розповіли, у чому складність роботи ППО по дронам та ракетам, якими росія атакує Одесу.
Фото: armyinform.com.ua

Протиповітряній обороні не завжди вдається перехопити всі ворожі безпілотники та ракети через специфіку географічного розташування Одеси.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 5 березня.

Удар росіян по Одесі: двоє поранених залишаються в реанімаціїПошукову операцію на місці трагедії в Одесі завершено. Обласна держадміністрація повідомила остаточні дані щодо жертв і поранених.

Він зазначив, що Одеса знаходиться на узбережжі Чорного моря, і це густонаселене місто, яке фактично знаходиться на кордоні узбережжя.

«Великі будинки, інфраструктура. Тому розташування протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні побудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до міста. Це викликано його географічним розташуванням», – зазначив речник ПС ЗСУ.

Ігнат також нагадав, що сьогодні вночі було збито 18 ударних БПЛА із 22.

«Застосовувалися зенітно-ракетні системи Повітряних сил, а також мобільні вогневі групи. На жаль, не вдається знищувати всі безпілотники, якими атакує росія з півдня. Зокрема, з окупованого Криму, а також із приморсько-ахтарського завдають ударів. Цього разу - Балаклава, саме звідти було запущено безпілотники», – заявив Ігнат.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія знову атакувала Одесу дронами. У Повітряних силах прозвітували про збиті БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: