Гроза для флоту росіян: СБУ показала випробування дрону SeaBaby – відео

Читать на русском
СБУ показала тестування першого дрону Sea Baby із тих, на які донатили українці. Він відрізняється від попереднього покоління.
фото СБУ

Звільнення Чорного моря передбачатиме повне знищення російського флоту. Саме в цьому СБУ допоможуть морські безпілотники Sea Baby, на які донатили українці.

Як повідомили у СБУ, в рекордні терміни було зібрано 300 млн грн на 35 морських дронів Sea Baby.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Перший зразок у цій партії, який СБУ показала під час тестувань, отримав назву «Авдіївка». Він відрізняється від попереднього покоління, в тому числі й зовнішнім виглядом. Кожна модель таких дронів пройде повний цикл морських випробувань.

«Новий «SeaBaby 2024» має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів. СБУ задумувала цей дрон як універсальну платформу, на якій буде розміщуватися різне озброєння», – розповів бригадний генерал СБУ.

У СБУ нагадали, що саме за допомогою морських дронів підірвали Кримський міст і уразили 11 російських військових кораблів.

СБУ показала тестування першого дрону «Sea Baby» із тих, на які донатили українціСлужба безпеки України

Нагадаємо, розробники раніше розповіли, як посилили морські дрони Sea Baby для боротьби з рф.

Як відомо, атаку на Кримський міст 17 липня було здійснено СБУ за допомогою експериментального морського дрону Sea Baby. А вже в жовтні Україна завдала ударів морськими дронами по військових кораблях рф в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: