У Канаді прокоментували можливість передачі Україні списаних авіаракет CRV7

Читать на русском
Канада планує найближчими днями прийняти рішення щодо передачі ракет CRV7 Україні, які країна планувала утилізувати.
Ілюстративне фотоDefense Express

Канада найближчими днями ухвалить рішення стосовно передання Україні списаних авіаракет CRV7. Зокрема, наразі оцінюється безпека транспортування відповідних ракет.

Про це міністр оборони Канади Білл Блер заявив на пресконференції.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Згідно зі словами керівника відомства, зараз Канада оцінює безпеку транспортування ракет. Відповідна перевірка триватиме кілька днів.

«Зараз ми перевіряємо, чи можна безпечно транспортувати ці боєприпаси. Як тільки ми це визначимо, а це має відбутися протягом найближчих кількох днів, ми доставимо їх до України якнайшвидше», - сказав Блер.

При цьому, він зазначив, що не всі з понад 83 тисяч наявних у Канади ракет цього типу справні, але «певна їх кількість досі придатна, як і певні мотори, що йдуть разом із ними і про які мені українці минулого тижня сказали, що могли б їх використати».

Нагадаємо, у п’ятницю, 2 лютого, Міністерство національної оборони Канади розповіло, що розглядає авіаційні некеровані ракети CRV7 як частину можливого майбутнього пакету військової допомоги Україні.

Після цього керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов закликав Канаду передати Україні понад 80 тисяч списаних ракет CRV7, які там планують утилізувати.

Також нещодавно стало відомо, що уряд Канади розглядає можливість надсилання на територію України обмеженого контингенту своїх військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: