У Києві триває масштабна пожежа в екопарку «Осокорки»

Читать на русском
У Києві палає значна частина екопарку Осокорки, пресслужба екопарку повідомила про підпал.
фото: ДСНС

У Києві ввечері 5 березня загорілась значна частина екопарку «Осокорки», гасіння пожежі ускладнено відсутністю шляхів підʼїзду для пожежної техніки. При цьому, пресслужба екопарку повідомила про підпал.

Про це повідомляють пресслужби КМДА та ДСНС у Telegram.

Спочатку повідомлялося, що у Дарницькому районі Києва на Осокорках почалася сильна пожежа на відкритій місцевості. Згодом стало відомо, що пожежа розпочалася на території екопарку «Осокорки».

Як зазначили рятувальники, гасіння пожежі значно ускладнено відсутністю шляхів підʼїзду для пожежної техніки. Територія підтоплена.

У столичній адміністрації повідомили, що рятувальники ліквідують спалах очерету біля озера Тягле.

«Рятувальники КАРС та ДСНС локалізують загоряння очерету поблизу озера Тягле. На відкритій території поблизу озера Тягле сталося загоряння травʼяного настилу та очерету. На місці працюють рятувальники ДСНС та КАРС», - йдеться у повідомленні КМДА.

Голова Дарницької районної адміністрації Микола Калашник розповів, що попередньо площу займання 500 квадратних метрів. Для ліквідації пожежі задіяли автоцистерни та болотоходи.

При цьому, пресслужба екопарку повідомляє, що пожежа здійнялася на ділянці, що межує із забудовою Stolitsa Group. В екопарку стверджують, що це підпал.

«Кілька днів тому невідомі писали нам в чат про підпал і потім видалили повідомлення! Таким чином знищуються все живе, щоб потім було легше розширювати забудову», - йдеться у повідомленні представників екопарку.

Нагадаємо, масштабну пожежу в Харкові після удару «шахедом» гасили понад дві доби.

Також ввечері 22 лютого росіяни атакували Одесу «шахедами». У одному з районів міста виникла пожежа, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: