НАБУ розслідує ймовірні зловживання Міноборони під час закупівлі майна для ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують ще одне кримінальне провадження про ймовірні корупційні дії в оборонному відомстві.
фото: ukrmilitary.com

Національне антикорупційне бюро розслідує ймовірні зловживання службовими особами Міністерства оборони України під час закупівлі майна для особового складу Збройних сил України.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, детективи НАБУ і прокурори САП досліджують факти ймовірного зловживання посадовцями Міноборони під час закупівлі фляг індивідуальних польових, казанків та чохлів для них для Збройних сил. Вказане майно закупалося у ТОВ «Пролог Сервіс» за спрощеною процедурою без застосування електронної системи закупівель.

У межах цієї справи детективи НАБУ провели обшук у приміщеннях, якими користується фірма «Пролог Сервіс». В ході слідчих дій були вилучені вказані фляги. На думку слідства, їх закупили за завищеною вартістю. Також НАБУ обшукало житло директора ТОВ «Пролог Сервіс» Олександра Кучера та директора ТОВ «Пролог Трейдинг» Михайла Лебьодки. В них вилучили деяке майно, яке визнали речовими доказами.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують імовірні факти заволодіння коштами під час закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування для Збройних сил України. В НАБУ додали, що слідчі перевіряють закупівлі на понад 13 млрд грн.

У межах справи НАБУ провело низку обшуків у фігурантів цього розслідування. Зокрема, детективи вилучали техніку в керівника компанії «Архімагір» Ярини Ювченко і директора ТОВ «Геліос плюс» Аркадія Генкіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: