НАБУ розслідує закупівлю продуктів кримінально-виконавчою службою

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку проводили обшуки у справі про ймовірне заволодіння коштами структурами Мін'юсту.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факт імовірного заволодіння коштами структурами Міністерства юстиції під час закупівлі продуктів харчування.

Про це журналісту «Слово і діло» розповіли співрозмовники в органах правопорядку та свідчать матеріали судових справ.

Детективи НАБУ і прокурори САП досліджують факти ймовірного зловживання службовими особами Мін'юсту, Державної кримінально-виконавчої служби і Генеральної дирекції ДКВС під час закупівлі продуктів харчування з 2020 року. Зокрема, йдеться про закупівлі у ТОВ «Укральянспродукт», ТОВ «Фінінтертехнологія», ТОВ «Фалькон Прайм», ТОВ «Ес Енд Ей Груп», ТОВ «Торен Рітейл», ТОВ «Кариота», ТОВ «Р-Продакт», фізичної особи-підприємця, ТОВ «БМ-Консалтинг», ТОВ «Емі Он» і ТОВ «Дніпро Рівер Груп».

У межах цієї справи детективи НАБУ провели обшук у двох осіб, які, на їхню думку, є фактичними власниками та контролерами цих приватних компаній. Раніше журналісти Slidstvo.info пов'язували компанії «Фінінтертехнологія» і «Кариота» з Мариною Ставською, яка є дружиною колишнього начальника Департаменту контррозвідувального захисту економіки держави Служби безпеки України Андрія Кміта. Детективи НАБУ провели в обшук у цій справій і, ймовірно, саме в Ставської та Кміти, а також вилучили певні докази у справі.

Антикорупційні органи правопорядку проводили обшуки у справі про ймовірне заволодіння коштами структурами Мін'юсту.
Андрій Кмітафото: скріншот відео Youtube/ЗупиниЛосяЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірне заволодіння засобами структур Національної академії аграрних наук. Також орган розслідує закупівлю дроту Харківською облдержадміністрацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: