НАБУ провело обшуки у справі ексзаступниці голови податкової служби

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку продовжують розслідувати ймовірні зловживання колишньої заступниці головного податківця України.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро провело ще два обшуки у справі про ймовірні зловживання колишньою заступницею голови Державної податкової служби Наталією Рубан.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП розслідують кримінальне провадження за фактом імовірного зловживання службовим становищем ексзаступницею голови служби Наталією Рубан. За версією слідства, вона нібито сприяла у непроведенні перевірок у київських забудовників та ухиленню від сплати податків. Під час розслідування детективи встановили, що чоловік доньки Рубан Сергій Неділько у 2019-2020 роках придбав у ТОВ «Декоплюс» машиномісця та одне веломісце в житловому комплексі «Французький бульвар 2» за 6,7 млн грн, які він через декілька днів продавав за вже наближеною до ринкової ціною – за 31,6 млн грн. Як вважає слідство, у цьому посприяв відділ продажу ЖК «Французький бульвар 2» «Буд Кепітал».

Детективи провели обшук в одного з фігурантів справи і вилучили в нього мобільний телефон. На телефоні знайшли контакти інших фігурантів, видалені фотографії повісток про виклик на допит до НАБУ, а також чотири месенджери, в яких усі листування відсутні, ймовірно, видалені.

Також НАБУ обшукало колишнього юриста ТОВ «Декоплюс» Василя Бартка і в нього теж вилучили телефон. На нього знайшли листування щодо обставин справи.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року детективи НАБУ провели обшук у першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Любченка та колишнього виконувача обов'язків голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова. Пізніше в НАБУ і САП пояснили підставу для проведення в них слідчих дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: