У НАБУ і САП прокоментували обшуки в міністра Любченка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку підтвердили проведення низки слідчих дій у Києві, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Національне антикорупційне бюро підтвердило проведення низки обшуків у Києві, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, пов'язаних з розслідуванням так званих податкових «скруток».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Раніше «Слово і діло» повідомило про проведення обшуків у першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки Олексія Любченка та виконувача обов'язків голови Державно податкової служби Євгена Олейнікова у справі так званих податкових «скруток».

«НАБУ, САП спільно з СБУ здійснюють обшуки в приміщеннях центрального апарату Державної податкової служби України, ДПС у Полтавській області, за місцем проживання посадових осіб органів податкової служби та низки фізичних осіб у Києві, а також Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях», – ідеться в повідомленні.

У відомстві додали, що обшуки були санкціоновані судом і проводяться в рамках розслідування так званих податкових «скруток», яке розпочато за власними напрацюваннями детективів, публікаціями у ЗМІ та інформацією, зазначеною у звіті тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат держбюджету. Попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 364 КК України

У Службі безпеки України повідомили, що під час обшуків вилучені документи, які нібито підтверджують даний протиправний механізм. Зокрема факти, що фігуранти кримінального провадження сприяли мінімізації податкових платежів, так званим «скруткам», а також виводили підконтрольні їм фіктивні підприємства із категорії ризикових.

Нагадаємо, 2 листопада перший віцепрем'єр-міністр-міністр економіки Любченко подав заяву про відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: