НАБУ проводить обшуки у міністра Любченка та керівника податкової служби

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку проводять низку слідчих дій у віце-прем'єр-міністра та керівника Державної податкової служби.

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно зі Службою безпеки України проводять обшуки в першого віцепрем'єр-міністра-міністра економіки України Олексія Любченка та виконувача обов'язків голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Водночас джерела відмовилися повідомити деталі кримінального провадження, в якому проводяться слідчі дії, зазначивши, що це економічна справа і стосується можливого зловживання службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України). Однак, за даними журналістів Slidstvo.info, обшуки пов'язані зі «скрутками» і ухиленням від сплати податків. Також слідчі дії нібито тривають у центральному апараті Державної податкової служби.

Нагадаємо, вчора, 2 листопада, перший віцепрем'єр-міністр-міністр економіки Любченко подав заяву про відставку. У жовтні засоби масової інформації писали про можливе його звільнення з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: