НАБУ розслідує закупівлю дроту Харківською облдержадміністрацією

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують факт імовірного розкрадання коштів під час закупівлі департаменту Харківської ОДА.

НАБУ і САП розслідують факт імовірного заволодіння коштами Харківської обласної державної адміністрації під час закупівлі її департаментом житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу виробів з дроту у приватної фірми «Слобожанська будівельна компанія 1».

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, на думку слідства, департамент ЖКГ та ПЕК Харківської ОДА без тендерів закупив у ТОВ «Слобожанська будівельна компанія 1» колючі дроти та канати для їх використання під час будівництва фортифікаційних споруд. Загалом фірма отримала від ОДА 82,4 млн грн. Слідство допускає, що сума завищена на 27,2 млн грн у порівнянні з ринковою на грудень 2022 року.

Детективи провели обшук у робочому кабінеті начальника Управління розвитку промисловості Харківської ОДА Володимира Міщенка. У нього знайшли мобільний телефон iPhone 13 Pro Мах, який вилучили для дослідження, оскільки Міщенка не назвав код доступу для його огляду на місці. Телефон визнаний речовим доказом і призначено комп'ютерно-технічну експертизу. На телефоні Міщенка знайшли листування, пов'язані з вказаною закупівлею.

Одним із співвласників фірми «Слобожанська будівельна компанія 1» є депутат Харківської районного ради від забороненої партії ОПЗЖ Микита Рожков.

Нагадаємо, НАБУ розслідує розтрату коштів комунального санаторію в Запорізькій області. Також детективи проводять слідство за фактом імовірного заволодіння коштами «Харківобленерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: