Росія готова пожертвувати літаками заради просування на Авдіївському напрямку – ISW

Читать на русском
Російська федерація готова ризикувати літаками, аби зберегти тактичну перевагу своїх військ на Авдіївському напрямку.
Getty Image

Російська федерація готова ризикувати літаками, аби зберегти тактичну перевагу своїх військ на Авдіївському напрямку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

Нещодавні втрати російських літаків впродовж двох тижнів спонукали загарбників тимчасово зменшити авіаційну активність, однак не суттєво.

Аналітики зауважують, що в останні дні захоплення Авдіївки, російські війська тимчасово встановили обмежену і локальну перевагу в повітрі. Наразі окупанти, ймовірно, намагаються відновити цю обмежену і локальну перевагу в повітрі, щоб підтримати тактичне просування на Авдіївському напрямку.

«Російські війська, ймовірно, намагаються відновити цю обмежену і локальну перевагу в повітрі, щоб підтримати тактичне просування російських військ на Авдіївському напрямку, і вирішили, що продовження наступальних операцій за підтримки авіації переважає ризик втрати більшої кількості літальних апаратів», – додають в Інституті.

Нагадаємо, у суботу, 2 березня, Повітряні сили ЗСУ застосували зенітні керовані ракети по двох ворожих літаках Су-34 та Су-35, водночас підтвердилося збиття Су-34.

До слова, у лютому Сили оборони України знищили одразу 13 військових літаків російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: