Ігнат пояснив, чому рф у лютому масово втрачає свої винищувачі

Читать на русском
Росіяни лише у лютому втратили вже 13 своїх літаків на східному напрямку. Робота ЗСУ по винищувачам – це відповідь ворожій армії на її присутність.
фото Суспільне

Масове збиття російських літаків Су-34 і А-50 у лютому є відповіддю Сил оборони на нарощування присутності авіації армії рф на сході України.

Про це заявив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону 29 лютого.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

«Ворог наростив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно, було реагування вищого військового керівництва. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються вони (літаки, - ред.) досить далеко, не говоритимемо точну відстань», – сказав він.

За словами Ігната, російським пілотам, щоб бити бомбами і ракетами на великі відстані, потрібно ризикувати, а ризикуючи вони потрапляють під приціл ЗСУ.

При цьому речник ПС ЗСУ додав, що в України з'являється все більше засобів, щоб діставати ворога на дальніх підступах, і це дуже важливо.

Нагадаємо, ЗСУ сьогодні, 29 лютого, збили на Авдіївському та Маріупольському напрямках два російські винищувачі Су-34. Ще один Су-34 був збитий на Східному напрямку цієї ночі.

У період з 17 до 21 лютого росія втратила відразу сім літаків: п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34 і два винищувачі Су-35. А в період по 29 лютого було збито 13 літаків рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: