За добу на фронті відбулось майже 70 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав п’ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби неділі, 3 березня, на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулося 68 бойових зіткнень, найбільше атак відбито на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, всього протягом доби відбулося 68 бойових зіткнень. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу російської армії.

Британська розвідка: середньодобові втрати окупантів у лютому – найбільші за час війниУ середньому в лютому російська армія втрачала 983 військових на добу. Ці втрати є найбільшими від початку повномасштабної війни.

Ворог завдав п’ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку ворог 9 разів атакував позиції українських захисників в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Надія, Твердохлібове Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили три атаки в районах населених пунктів Терни та Верхньокам'янське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку, Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку, українськими захисниками відбито 18 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де, за підтримки авіації, ворог 27 разів намагався прорвати оборону.

Українські захисники знищили місце зберігання ворожих безпілотниківНа Донецькому напрямку українським військовим вдалося знищити склад боєприпасів росіян та місце розташування й зберігання групи БПЛА.

На Оріхівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Натомість, завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області, Верхня Терса та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнало місто Херсон.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгення російська армія втратила уже 416 800 солдатів. За минулу добу, ЗСУ ліквідували ще 1160 загарбників.

Також партизани заявили, що внаслідок нічних ударів 3 березня по Криму у Федосії значно пошкоджений нафтогін росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: