Морським коридором ВМС у лютому відправили рекордний обсяг вантажів

Читать на русском
Експорт вантажів з України морським коридором у лютому 2024 досяг рекордних 8 мільйонів тонн.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Українським морським коридором у лютому експортовано рекордний обсяг вантажів – 8 млн тонн. Загальний обсяг експорту з початку роботи зернового коридору сягнув 28 млн тонн.

Про це заявив віце-прем'єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook у п'ятницю, 1 березня.

Які компанії є найбільшими експортерами зерна в УкраїніЯкі компанії увійшли до десятки найбільших експортерів українського зерна – на інфографіці Слово і діло.

«Вантажообіг портів Великої Одеси в найкоротшому місяці року склав 8 млн тонн, з яких 5,2 - продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не лише Українським коридором, а і за часів повномасштабного вторгнення», – написав він.

При цьому експорт через Чорноморські порти поступово наближається до довоєнних показників, наголосив віце-прем'єр.

Він уточнив, що обсяг експорту з моменту початку роботи коридору досяг 28 млн тонн, 19 млн тонн з цього обсягу - зернові та олійні. Вантажі прямували до 42 країн.

Сьогодні понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунайські порти.

Нагадаємо, після збиття літаків росіяни меньше атакують зерновий коридор. Раніше повідомлялося, що Україна отримає військові кораблі, щоб убезпечити судна у зерновому коридорі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: